Site icon Bituk Media

У Кропивницькому за три дні зібрали гроші на будинок для переселенця з Авдіївки

Ілюстрація - Тетяна Копитова

У Кропивницькому майже зібрали суму, необхідну для придбання будинку для переселенця з Авдіївки Аркадія Сніткіна. Світлина 75-річного чоловіка на пероні з собакою облетіло майже всю Україну.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила ілюстраторка Тетяна Копитова.

“А хто пам’ятає мою ілюстрацію з дідусем і собакою з Авдіївки, які залишились без дому? Так от, зараз у них є тимчасове житло, але головна новина: їм майже назбирали на купівлю власного будиночка! Ну хіба це не привід посміхнутися?” – написала вона.

Волонтерка Катерина Дорош розповіла на своїй сторінці, що за неповних три дні зібрано 135 тис. гривень. Загалом волонтерка оголосила збір на 150-180 тис. гривень на придбання будинку для Аркадія Андрійовича.

“Тепер задача знайти і купити будиночок. Де і який саме – буде залежати від зібраної суми”, – пише директорка Ветеринарно-реабілітаційного центру “БІМ” Катерина Дорош. Вона переглядає варіанти в селах поруч, СМТ та містечках.

Аркадій Сніткін евакуювався з Авдіївки у 2022 році разом зі своєю німецькою вівчаркою Гєрою. Через ампутацію ноги чоловік має другу групу інвалідності та пересувається на візку. Фото 75-річного чоловіка на пероні з собакою облетіло майже всю Україну. У Кропивницькому волонтери знімали для Аркадія Андрійовича житло.

Як повідомила очільниця центру, після знайомства з Аркадієм вона захотіла допомогти йому розв’язати питання житла, вона також вивезла його рідних (син чоловіка з народження має порушення зору, дружина – незряча) з Донеччини до Кропивницького. Але згодом власники орендованого житла попросили звільнити приміщення. Наразі волонтери допомогли перебратися родині у нове приміщення, але знов тимчасове, тому придбання для родини Аркадія Сніткіна власного будинку нагальне питання. 

Як пояснюють волонтери, соціальне житло не зовсім підхоже, оскільки має бути інклюзивним, до того ж вівчарку Геру родина вважає членом сім’ї, тому потрібне житло, в якому зможе жити й собака.

Фото – Facebook/ Катерина Дорош

Як розповідало раніше BitukMedia, у Кропивницькому місцева жителька Юлія Коблик прихистила 72 хом’яки. Домашніх гризунів залишили власники під час евакуації з небезпечних прифронтових зон. Зо пів сотні гризунів раніше жили на Херсонщині.