П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Із креативною випічкою – правнучка Ольги Франко відкриє у Франції кав’ярню

Важливо

Українка Наталя Міліянчук планує відкрити у Франції свою мініпекарню із креативною випічкою. Її прабабуся – Ольга Франко – була невісткою Івана Франка та авторкою приписів “Перша українська загально-практична кухня”.

Про це повідомляє створена Наталіє та правнучками Ольги Франко сторінка “Практична кухня. Забуте і нове” у Facebook.

Як повідомляють, кав’ярня відкриється у Марселі та матиме назву Biscuits qui! Подаватимуть там каву та незвичне печиво, яке Наталія випікає сама.

На фото видно, що випічку Наталя робить трьох видів – равлик, котик та рибка. Особливістю є те, що печивко можна зручно вмістити на чашку, через що здається, що звірята “заглядають” туди.

Фото: Практична кухня. Забуте і нове.

Смакувати випічкою можна як на місці, так і взяти пакуночок із собою.

Що ж до спільноти Практична кухня. Забуте і нове, то їй виповнилося уже три роки. У своїх дописав авторки – родички української кулінарки – відроджують традиційну українську кухню та публікують рецепти.

Як повідомляло BitukMedia, Ольга Франко стала зіркою українського фільму “Смак свободи”. “Дух” невістки Франка, який допомагає молодій кулінарці Варі, втілила на екрані українська зірка театру і кіно Ірма Вітовська.

Також переселенка із України киянка Владислава Крапивка взялася за відновлення одного із найстаріших валлійських пабів The Lamb (“Ягня”) у Ньюпорті. Вона повторно відкрила заклад на День святого Девіда – національного святого Уельсу. Таким чином відзначила 160-річчя закладу. Місцеві кажуть – це вагомий внесок у підйом місцевої економіки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі