Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пояснив доступно – учитель влаштував “аукціон рабів” у початковій школі

Важливо

Викладач початкової школи в американському місті Саутборо штату Массачусетс вирішив під час уроку історії розіграти із дітлахами сценку. І влаштував “невільничий ринок”. Але так захопився, що тепер його відсторонили від роботи за расистські та образливі висловлювання.

Про це повідомляє UPI.

Іронічно, що слоган початкової школи ім. Маргарет Ніарі, де відбулася подія, звучить як “Будь готовим, будь відповідальним, висловлюй повагу, бережи себе та завжди будь добрим!”

Проте у січні цього року учитель, ім’я якого не називають, вирішив більш доступно пояснити дітям про работоргівлю із Африки до Америки.

Педагог вирішив показати наочно, як відбувався “ярмарок рабів”. Він викликав до дошки двох дітей із темною шкірою та почав обговорювати їхні фізичні якості, як то зуби та фізичну силу.

Іншого разу вчитель читав дітям книжку і голосно вимовив “слово на Н”. Хоча ця книжка не є рекомендованою для читання в початковій школі і належить до вивчення у коледжі. Більш того, книжку перечитала чиновники і “слова на Н” там взагалі не знайшли.

І ще більш того – учитель “неприйнятно назвав” учня, який розповів про такі його витівки своїм батькам. Ті прийшли і поскаржилися адміністрації школи.

Загалом, адміністрація на рівні школи та округу незадоволена. Такий досвід є травмуючим для дітей, кажуть у школі, і працівники не можуть ображати дітей.

“Рольові ігри на уроках, які можуть нести травматичний досвід, є неприпустимими”, – йдеться у листі, який розіслали батькам.

Тож від занять відсторонили і викладача, і директора школи. Для того, щоб розслідування викладацької діяльності відбувалося неупереджено.

Як розповідало BitukMedia, 23-річний Блас Мба Нзанг приїхав із Екваторіальної Гвінеї до Рівного вчитися на гідроенергетика у 2018-му. Чоловік мріє будувати ГЕС у себе на батьківщині. Тепер вивчив українську та грає у студентській футбольній команді.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі