Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Закохався у це з першого дня – чоловік без рук і ноги перемагає в настільному тенісі

Важливо

30-річний Мартін Перрі із Шотландії народився без двох рук і ноги. У 16 років спробував грати у настільний теніс. Каже – це назавжди змінило його життя.

Історію параспортсмена розповідає BBC.

Цього року Мартін збирається змагатися на французькій Паралімпіаді у Парижі. У команду він потрапив із третього разу до Ріо та Токіо він не потрапив.

Чоловік розповідає, що вперше спробував грати у настільний теніс у юнацькому таборі. Ракетку йому примотали до культі, яка замість руки. Каже, закохався у цей вид спорту одразу.

Тепер він використовує спеціальну ракетку із гумовим рукавом. Протез ноги у нього теж особливий – вкорочений біговий, який не дає опуститися нижче від рівня столу. Проте йому не найважче – деякі із паралімпійців тримають ракетки взагалі у зубах.

Martin Perry/facebook

“Грати у настільний теніс без рук – це ні що інше, як тупість. Але я це люблю”, – каже Мартін.

“Завдяки йому я побачив світ, отримав ціль у житті, кар’єру і мету потрапити на Паралімпіаду”, – каже чоловік.

Нещодавно у Мартіна та його дружини Сіобейн Форбс народилася перша дитина. Саме Сіобейн підтримала спортсмена після того, як він не потрапив до Ріо. Тепер чоловік відкриває для себе батьківство. Каже, “це такий кар’єрний стрибок, який я ще ніколи не отримував”.

Сіобейн у своє чергу пишається чоловіком. Каже – він такий наполегливий, що ніколи не зупиниться ні перед чим у житті.

Як повідомляло BitukMedia, італієць Андреа Ланфрі став першою людиною з множинною ампутацією, яка зійшла на Еверест. Його досягнення занесено до Книги рекордів Гіннеса. Чоловік без обох ніг нижче коліна і семи пальців на руках – тепер двічі рекордсмен.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі