Site icon Bituk Media

В зоопарку народилося одразу 11 пінгвінят Гумбольдта – це місцевий рекорд (ВІДЕО)

Фото - Chester Zoo

У Честерському зоопарку у Великій Британії з’явилося на світ одразу 11 пінгвінят Гумбольдта – птахів, які перебувають під загрозою зникнення. Такої кількості пташенят за один сезон у зоопарку не народжувалося останні 10 років.

Про це розповідає BBC.

В середині квітня в Честерському зоопарку вилупилося 11 пташенят пінгвінів Гумбольдта. “Ми раді, що всі пташенята виглядають справді здоровими, і наразі їхні батьки зробили чудову роботу з догляду за своїми малюками”, — зазначила Зої Світман, яка відповідає за пінгвінів та папуг у зоопарку.

Цьогоріч пташенятам вирішили дати імена різних рослин: є, наприклад, Нарцис, Кульбабка, Осот, Кропивка, Тюльпан. За словами Світман, імена підбирали відповідно до характеру. Наприклад, Кропивка і Осот мають “колючу” вдачу серед інших пташенят. А Нарцис і Тюльпан – “колоритні особистості”.

Фото – Chester Zoo

У попередні роки пташенятам давали імена на честь героїв Національної служби охорони здоров’я та британських олімпійців, а також чіпсів та футбольних клубів.

Як відзначають експерти зоопарку, серед усіх 17 видів пінгвінів “гумбольдти” найбільше схильні до ризику зникнення — через зміну клімату та браконьєрство.

Назву — пінгвін Гумбольдта – птах отримав на честь відомого німецького географа та мандрівника Олександра Гумбольдта. Їх ще називають перуанськими пінгвінами, оскільки вони мешкають на кам’янистих узбережжях Чилі та Перу, у зоні впливу холодної Перуанської течії.

Як розповідало раніше BitukMedia, зоопарк Детройта (США) опублікував відео зі зворушливими моментами шлюбного сезону пінгвінів. Ці птахи відомі тим, що можуть створювати пару на все життя. Пінгвіни добиваються уваги своєї “половинки” підношенням різнокольорових шармів, якими їх забезпечують працівники зоопарку.