Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

2-річний художник продає свої картини за $7 тис. — і колекціонери їх розкуповують

Важливо

Він страшенно талановитий у свої 2! “Маленький да Вінчі” з Німеччини малює і продає свої картини, а колекціонери готові купувати їх за 7 тис. доларів.

Про це пише The New York Times.

Як розповіла мати Лорана Шварца, вона виявила талант сина до живопису на відпочинку в Італії восени 2023 року. “У готелі була кімната для малювання, і ми не могли його витягти звідти. Перед Різдвом ми зробили для нього студію вдома і він звідти не вилазить”, — сказала 32-річна Ліза Шварц.

Юний художник створює абстрактні картини акриловими фарбами, і багато хто помітив, що вони зовсім не схожі на звичайні дитячі малюнки.

Фото – соцмережі

Коли Шварц виклала знімки картин сина у соцмережі, її сторінка швидко набрала майже 30 тис. підписників. Полотна пензля Лорана викликали ажіотаж на мюнхенському художньому ярмарку ART MUC у квітні, а серед покупців виявились колекціонери з Великої Британії та Багамських островів.

Невдовзі зі Шварцями зв’язалися представники галереї з Нью-Йорка та запропонували виставити картини Лорана в себе. “Це абстракції, але він дуже незвично поєднує різні фігури. Люди часто наголошують на цьому, і це зробило картини такими популярними», — пояснила Ліза Шварц. При цьому вона зазначила, що на картинах сина постійно з’являються улюблені тварини — слони, коні та динозаври.

У своїй роботі юний художник використовує як пензлі та валики, так і власні пальці. Особливістю процесу створення картин є те, що Лоран наносить на себе приблизно стільки ж фарб, як і на полотно. Ліза Шварц упевнена, що незважаючи на юний вік, син малює усвідомлено. Вона стверджує, що він безпомилково впізнав дві свої роботи, які були виставлені в мюнхенській арт-галереї.

Виторг від продажу картин батьки переводять на особистий рахунок художника, яким він зможе скористатися після 18-річчя.

Як розповідало раніше BitukMedia, однорічного хлопчика із Гани на ім’я Ейс-Ліам Нана Сем Анкра визнали наймолодшим художником світу серед чоловіків. Мама каже, що роботи сина нагадують їй твори Джексона Поллока. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі