Site icon Bituk Media

Ще один мільярдер хоче зануритись до уламків “Титаніка”. Навіщо?

Американський мільярдер збудує глибоководне судно і спуститься до "Титаніка". Фото - The Connor Group / YouTube

Американський мільярдер збудує глибоководне судно й спуститься до “Титаніка”. Ларрі Коннор сприйняв попередню катастрофу як виклик. Він прагне довести, що трагедія батискафу “Титан” є поодиноким випадком. В будівництво підводного човна бізнесмен вкладе $20 млн.

Про це розповідає The New York Post.

Не минуло й року після катастрофи з батискафом “Титан” компанії OceanGate, як з’явилися новини про нову експедицію до уламків “Титаніка”. Такі амбітні плани має Ларрі Коннор, мільярдер з американського штату Огайо. Бізнесмен збирається довести всьому світу, що такі подорожі не такі вже й ризиковані, як здається.

Бізнесмен, який займається інвестиціями в нерухомість, розповів, що він і співзасновник Triton Submarines Патрік Лехі зануряться на глибину понад 3 тис. метрів до місця аварії “Титаніка” на двомісному підводному човні. “Я хочу довести людям у всьому світі, що хоча океан надзвичайно сильний, він може бути приємним і змінити життя, якщо ви діятимете правильно”, — вважає Коннор.

Його партнер Патрік Лехі спроєктував судно вартістю $20 млн, яке отримало назву Triton 4000/2 Abyssal Explorer. За словами Коннора, будівництво такого апарату “ще п’ять років тому було неможливим” через відсутність технологій, натомість тепер судно зможе неодноразово здійснювати подібні подорожі.

Завдання морських дослідників — довести, що така подорож до глибин може відбутися без катастроф — незважаючи на вибух апарату “Титан” у червні 2023 року, внаслідок якого загинули п’ятеро людей на борту, серед яких гендиректор OceanGate Стоктон Раш. За 45 хвилин після старту учасники експедиції перестали виходити на зв’язок. Головна версія катастрофи – батискаф розірвало тиском.

Коннор зателефонував Лехі через кілька днів після аварії “Титану” і запропонував йому побудувати більш досконалий батискаф. Під час занурення до “Титаніка” всередині будуть лише двоє — Лехі і Коннор.

Коли саме планується здійснити подорож, Коннор поки що не сказав. Раніше, до речі, мільярдер бував на Міжнародній космічній станції та опускався на дно Маріанської западини.

Тим часом, у березні, як розповідало BitukMedia, австралійський мільярдер Клайв Палмер заявив, що поновлює роботу над створенням копії “Титаніка”. Перший рейс заплановано на 2027 рік.