Субота, 6 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Фільм-терапія наших травм”: назвали дату виходу в прокат горору “Конотопська відьма”

Важливо

Команда українського горору “Конотопська відьма” оголосила дату майбутньої прем’єри. Перший фільм з лінійки жахів від медіагрупи FILM.UA, у центрі яких героїні з міфологічним бекграундом, які борються зі злом на тлі поточних подій, демонструватимуть у кінотеатрах з 22 серпня – до Дня Незалежності України.

Про це повідомляє кінотелестудія FILM.UA Group.

За сюжетом прадавня відьма з Конотопу завдає мученицької смерті загону рашистських окупантів, які вбили її коханого. Охоплена жагою до помсти відьма розпочинає свій кривавий шлях розплати. Кожна наступна смерть жорстокіша за попередню – відьма насолоджується пекельним болем кривдників, але залишається відкритим головне питання – чи  вдасться їй протистояти мороку, що поглинає її, та залишитися на боці світла?

Як розповіли автори картини, ідея зняти таке кіно виникла у них після відео з Конотопу, знятого на початку повномасштабного вторгнення. Тоді російські окупанти зайшли в місто на Сумщині, а жительки міста почали поливати загарбників прокльонами. У цьому й полягає одне з ключових посилань стрічки – сила та лють української жінки не знає кордонів.

Фото – FILM.UA Distribution

Фільм створений творчим тандемом продюсера Ірини Костюк та сценариста Ярослава Войцешека, які працювали разом над картиною “Мавка. Лісова пісня”. Режисером-постановником фільму виступив Андрій Колесник. 

“Центральний образ у фільмі – відьми – універсальний та близький, адже кожна українка має потужну внутрішню силу, здатну проявитись у моменти загрози. Персонаж, який прийшов до нас із давніх міфів та легенд у сучасне життя, втілює єдине бажання всіх українців сьогодні – люто мститься кривдникам – і є уособленням праведної люті, яка палає у серцях кожного з нас. “Конотопська відьма” – фільм-терапія наших травм війни, що дає змогу прожити відчуття такої бажаної помсти, втілюючи біль у лють, проте залишає надію на світле майбутнє”, – зазначила генеральний продюсер фільму Ірина Костюк.

Зйомки почалися восени минулого року і тривали у Києві та біля міста в листопаді-грудні 2023 року. Тож на виробництво фільму пішло менше року.

Головні ролі у фільмі зіграли Тетяна Малкова, Тарас Цимбалюк, Павло Вишняков, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран, Ярослав Шахторін, Артем Сагітов, Сергій Сосновцев. Крім того, в одній зі сцен можна побачити акторів-військових: Назара Грабара, Олександра Печерицю, Володимира Ращука.

У роботі над фільмом брали участь військові консультанти, які надали бойову техніку для зйомок – справжній БТР, який став трофеєм у перші дні вторгнення на Житомирській трасі.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Одесі розпочалося виробництво біографічної драми Костянтина Коновалова “Режисер”. Кінострічка присвячена Олександру Довженку та розповідатиме про Одесу 1926 року. В Одеській кіностудії говорять про один з наймасштабніших в Україні кінопроєктів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі