Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Здивувала бувалих”: у Львові жінка народила дівчинку-богатирку

Важливо

Дівчинка-богатирка з’явилася на світ у Лікарні Святої Анни Першого медоб’єднання Львова 20 травня. Її вага при народженні – 5,5 кг, зріст – 60 см. Батьки вирішили назвати донечку Златою.

Як повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова,

Батьки новонародженої – 24-річна Христина та 25-річний Тарас Артишки із села Кротошин Львівської області. Побралася молода пара торік у серпні. І того ж місяця новоспечені чоловік та дружина дізналися, що в них буде дитина. Новині обидвоє дуже зраділи.

“Вагітність протікала без проблем, животик ріс поступово. Багато хто очікував, що буде двійня. Але я знала, що буде одна дівчинка. Перед пологами нам прогнозували вагу 4 кг”, – розповідає породілля.

На 41-му тижні вагітності в Христини нарешті почалися перейми. Довірити свої перші пологи молода жінка вирішила спеціалістам Лікарні Святої Анни.

Спершу лікарі планували природні пологи. Однак після додаткових обстежень і замірів плоду вирішили провести кесарів розтин – вага дитини перевищувала розмір пологових шляхів.

“Малюки з великою масою тіла становлять близько 6-10% від загальної кількості новонароджених у лікарні. Але Злата своїми богатирськими вагою і зростом здивувала навіть бувалих акушерів-гінекологів”, – додають лікарі.

Фото – Перше медичне об’єднання Львова

Щасливі батьки вирішили назвати донечку Златою і пообіцяли своєму лікарю невдовзі повернутися за хлопчиком.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Львові медики виходили дитину, яка народилася з вагою 600 грамів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі