Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На весілля попросили паяльник – дружина виготовляє дрони в пам’ять про коханого (ВІДЕО)

Важливо

Ольга Коновал виготовляє дрони у пам’ять про чоловіка Сергія. Вони разом обороняли Україну – він на фронті, а вона виготовляла прикраси та дрони. Навіть на весілля попросили друзів подарувати паяльник. Коли Сергій загинув на Донеччині, Ольга продовжила справу – уже в пам’ять про коханого.

Про це розповідає ШоТам.

Сергій із позивним “Норд” був командиром роти “Сталева сотня”. Ольга познайомилася із ним під час першої поїздки на фронт. Із ним залишилася на позиціях на чотири місяці.

Потім аби купити Сергію тепловізор, продала власне авто.

Аби постійно збирати донати для військових, почала виготовляти прикраси із простріляних гільз. Створювала персні, сережки брелоки. Назвала свій проєкт “Сталева сотня” на честь роти Сергія. Прикраси купують по всьому світу.

Потім зайнялася виготовленням дронів, оскільки часто вдома майстри виготовляють недосконалі безпілотники.

“Більшість дронів, які передають треба переробляти, перепаювати. Вони не протестовані були. Тому ідея була така – забезпечити себе якісним продуктом”, – розповідає Оля.

У серпні минулого року Сергій освічився Олі, а в січні вони одружилися. На весілля попросили у друзів надзвичайний подарунок – паяльник для дронів. І взимку цього року випустили першу партію дронів для своєї роти.

Для виробництва безпілотників почали організовувати майстерню. Коли вона була уже майже готова, прийшла звістка про смерть Сергія. Він загинув на Донеччині, виконуючи завдання разом із другом Тарасом.

Єдине, що допомогло Олі пережити це горе – мрія Сергія робити “бойових” пташок. Тож Оля відкрила майстерню, у якій об’єднала 7 інженерів, які знали Сергія.

Оля назвала виробництво “Норд-дрон”. Майстерня випустила уже 250 пташок. Жінка забезпечує безпілотниками роту Сергія та планує відрикти продаж для інших підрозділів.

Як розповідало BitukMedia, 62-річна вчителька початкових класів зі Стебника на Львівщині Наталія Беднарчик із Різдва почала самотужки збирати дрони для передової. Героїзмом це не вважає. Каже, таке зайнятя допомагає не зійти з розуму.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі