Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

До школи – без милиць: у Львові протезували хлопчика, який втратив кінцівку через рак

Важливо

9-річний Михайлик з Івано-Франківщини втратив ногу під час боротьби з остеосаркомою. Нещодавно хлопчику встановили протез і він вчиться знову ходити.

Про це розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова.

Коли Михайлику Палію було 7 років, у нього виявили одну з найагресивніших форм дитячого раку – остеосаркому. Пухлина вразила стегнову кістку на лівій нозі. Шість курсів важкої хіміотерапії не допомогли, тому кінцівку довелося ампутувати. Це був єдиний шанс врятувати дитину.

Після ампутації його довго мучили фантомні болі. Паралельно хлопчик продовжував приймати хіміотерапію. Вже кілька днів після чотиригодинної операції Михайлик з підтримкою фізтерапевта та за допомогою милиць зробив свої перші кроки.

Фото – Перше медичне об’єднання Львова

“Михайлик дуже хотів робити все як інші дітки – бігати, стрибати, знову ходити до школи. Він самотужки навчився їздити на велосипеді без однієї ноги. На милицях прислуговував на церковній службі. І навіть приміряв на себе професію рятувальника – провів один день з іванофранківськими ДСНСниками”, – зазначили у медоб’єднанні.

За півтора року після ампутації Михайлик зміг стати на дві ніжки – йому виготовили протез. Тепер хлопчик вчиться на ньому ходити. “У нього немає страху до падіння. І через це ми за два тижні досягли максимального результату, на який я сподівався лише за чотири тижні після протезування”, – розповів фізичний терапевт дитини Максим Тибінка.

Наразі Михайлик понад усе мріє бути здоровим та ходити до школи – без милиць.

Як розповідало раніше BitukMedia, львівські хірурги прооперували дитину, яка протягом шести років не могла їсти через обпечений мийним засобом стравохід. Вони замінили пошкоджений орган фрагментом її власної товстої кишки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі