Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вперше в Україні створили програму, де жінкам допомагають реабілітуватися коні

Важливо

У кінному клібу “Казка” у Чернігові запустили перший в Україні проєкт, де взаємодія із кіньми допомагає реабілітуватися жінкам та дівчатам після травматичного досвіду. Програму допомогла організувати американська школа верхової їзди Bridle Up Hope.

Про це розповідає Суспільне.

Програма відновлення із елементами іпотерапії працює у Чернігові із 2023 року. За цей час реабілітацію пройшли 160 жінок та 80 підлітків, розповідає керівниця проєкту Марія Кулікова.

Місія проєкту полягає в тому, щоб вселити надію, стійкість, впевненість дівчатам та жінкам за допомогою програми “Сім звичок надзвичайно ефективних людей” та спілкування з кіньми”, розповідає вона.

Курс програми для жінок триває сім тижнів, для дівчат – 14. 

Одна із учасниць проєкту – Ірина Бендик. Розповідає, що пережила окупацію в селі Дніпровське, що на кордоні з Білоруссю. Довелося жити в одній хаті усією родиною, потім після деокупації через ліси вибиралися на захід України.

Я дуже вигоріла за цей час. Материнство – це ті проблеми, про які не говорять. Що з дітьми теж дуже важко, тим паче якщо вони не ходили в садок. І це така чудова можливість тут побути з самим собою, без дітей, без інших членів родини і ближче до природи, до тварин”, – каже Ірина.

Як розповідало BitukMedia, родина Наталії та Ярослава Загроцьких із Тернопільщини виховують 16 дітей, 12 із них мають інвалідність. Також вони підібрали на вулиці віслюка, 15 котів та 13 собак. Тепер врятувало 15-річну кобилу Грозу, яка має досвід реабілітації дітей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі