Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Важила як дворічна дитина: ожиріла кішка скинула понад половину своєї ваги

Важливо

У місті Брідженд, Вельс, кицька з імʼям Веселка (Rainbow), що страждала від ожиріння, зуміла скинути більше половини власної ваги. Такого результату вдалось досягти за два роки. Раніше тварина важила близько 13 кг і практично не могла самостійно пересуватися.

Про це розповідає BBC.

Улюблениця народилася з нестачею ваги і важила лише 490 грамів. Тоді кошеням опікувалися фахівці Cats Protection з Брідженда.

Але коли за три роки тварина повернулася до притулку, маючи вагу трохи більшу, ніж середня дворічна дитина, персонал був “глибоко шокований”. Її вага становила близько 13 кг.

Спочатку Рейнбоу провела рік у благодійній організації через проблеми із вагою. Чи зможе Веселка прожити з такою вагою, ветеринари сумнівались – надто великим було навантаження на органи та кістки кішки. Крім того, вона не могла самостійно ходити у лоток.

Але завдяки суворій дієті, яку протягом року підтримували співробітники притулку, вихованці вдалося скинути майже сім кілограмів. “Тепер вона може ради собі раду, вона стала набагато рухливішою і без проблем обходить будинок і сад, які ми зробили для неї безпечними”, — розповіли нові господарі Веселки Метью та Сара Роджерси.

Менеджер Bridgend Cats Protection Сью Бен-Сауд сказала: «Метью та Сара виконали таку блискучу роботу. Я знала, що у неї все добре, але дивитися на фотографії, на яких Рейнбоу виглядає такою підтягнутою, навіть із зайвою шкірою від втрати ваги, це справді чудово”. За її словами, жодна кішка ніколи не повинна потрапляти в такий жахливий стан, але, “на щастя, її перша власниця звернулася до нас, коли зрозуміла, що просто не може контролювати вагу Рейнбоу”.

Фото – Cat Protection Bridgend Adoption Centre
Фото – Ciaran McCrickard

Як розповідало раніше BitukMedia, товстий кіт Гацек, який вважався чи не однією з головних місцевих пам’яток польського Шеціна, знайшов нову домівку і зник з мап для туристів. А ще колишній Король Кашубської — за назвою вулиці, на якій він жив – помітно схуд.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі