Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Наче він купається в крові”: Букінгемський палац опублікував портрет Чарльза III у червоних тонах (ВІДЕО)

Важливо

У Великій Британії показали перший офіційний намальований портрет Чарльза III. Художник Джонатан Йео зобразив короля на яскравому червоному тлі, який поєднується з його формою валлійської гвардії — такого ж кольору. У мережі здивовані незвичайним рішенням художника. Монарх, схоже, теж.

Про це розповідає Reuters.

Чарльз III на портреті заввишки близько 2,56 м зображений на повний зріст. На ньому форма валлійської гвардії – підрозділу британської армії, полковником якої монарх став 1975 року. Її червоний колір повністю зливається з тлом.

На полотні також зображений метелик. Як пояснив Джонатан Йео, він символізує метаморфози, переродження з принца в короля. “Подібно до метелика, якого я намалював, що ширяє над його плечем, цей портрет змінювався в міру того, як змінювалася роль суб’єкта в нашому суспільному житті”, — йдеться у заяві 53-річного Йео, який раніше малював покійного батька Чарльза, принца Філіпа.

Презентація картини проходила у Блакитній вітальні Букінгемського палацу. За словами художника, король вперше побачив роботу у “напівготовому вигляді” — і спочатку “був трохи здивований сильним кольором”, але потім тактовно схвально посміхнувся — мабуть, щоб не образити митця.

“Моєю метою було також відсилати до традицій королівського портретного живопису, але таким чином, щоб це відображало монархію ХХІ століття і передусім передати глибоку людяність об’єкту”, – заявив Джонатан Йео.

Художник Джонатан Йео на тлі портрета Чарльза III. Фото – Royal family

Портрет був замовлений ще у 2020 році на честь 50-річчя членства тодішнього принца Уельського в благодійній організації The Drapers’ Company у 2022 році, повідомили в палаці.

Картину опублікували в офіційному акаунті королівської родини в Instagram.

Однак у мережі його роботу не оцінили. У коментарях користувачі пишуть, що на портреті Чарльз III “ніби перебуває в пеклі” або “купається в крові”.

“Вибачте, але цей портрет виглядає так, ніби він знаходиться в пеклі”.
“Виглядає так, наче він купається в крові”

Інші зазначають, що робота художника — “найгірший королівський потрет” за всю історію, припускають, що це жарт і зауважують, що навіть король “злякався, коли побачив” себе на полотні. Дехто пише, що король Чарльз схожий на Дракулу.

Нагадаємо, у травні 2023 Букингемський палац опублікував перший офіційний фотопортрет короля, а в жовтні 2022 – перший офіційний портрет Чарльза III з сім’єю.

Щодо автора картини, на сьогодні британець Джонатан Йео – один з найбільш затребуваних портретистів у світі за версією GQ. Він писав портрети Ніколь Кідман, Кари Делевінь, Джеймса Кемерона, Тоні Блера та багатьох інших знаменитостей.


Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі