Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Щира любов до мутантів: айтішник зібрав колекцію з 25 тис. предметів з “Людьми Ікс” (ВІДЕО)

Важливо

Житель США Ерік Джасколка зібрав колекцію, яка налічує понад 25 тисяч речей, пов’язаних з франшизою про “Людей Ікс”. Це приблизно на 10 тис. більше, ніж під час попереднього офіційного підрахунку для Книги рекордів 12 років тому.

Про це йдеться на сайті Книги рекордів Гіннеса.

53-річний проджект-менеджер в IT відкрив для себе незвичайне хобі в 1989 році. Але спочатку дізнався про супергероїв від шкільної вчительки, яка володіла магазином коміксів. Почав з колекціонування журналів та іграшок, але пізніше колекція ставала дедалі більш різноманітною: тепер у ній є фігурки, костюми, календарі, ланч-бокси, шкільне приладдя та рушники, постільна білизна та багато іншого.

Зазначається, що Джасколка (Eric Jaskolka) придбав усю оригінальну серію коміксів про Людей Ікс, невидану фігурку Росомахи 2006 року, а також рідкісну фігурку Псайлок — за деякими даними, у світі таких лише 12. Зараз американець купує кожен новий комікс — у середньому п’ять журналів на тиждень.

Експонати займають дві кімнати в будинку Джасколки, при цьому ще сотні предметів зберігаються окремо. За словами чоловіка, коштом, вкладеним у хобі, він міг би дозволити собі “дуже хороший будинок”.

Вперше Джасколка потрапив до Книги рекордів Гіннеса у 2012 році. З того часу його колекція збільшилася приблизно на 10 тис. предметів.

Як розповідало раніше BitukMedia, британка Ребекка Дей заполонила свій будинок речами із зображеннями персонажів мультфільмів. Любов до мультяшок вже обійшлась їй в 4 тис фунтів стерлінгів, але зупинятись жінка не збирається. Пристрасне колекціонування почалось після візиту до Діснейленду. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі