П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Майже ювілей: непальський альпініст встановив рекорд з кількості підкорень Евересту

Важливо

54-річний Камі Ріта вперше підкорив Еверест у 1994 році і відтоді робить це майже щороку. Тепер він побив власний рекорд, піднявшись на найвищу вершину Землі (8849 м) в 29-й раз.

Чоловік підкорив вершину 12 травня о 7:25 ранку, повідомила компанія Seven Summit Treks, в якій Камі Ріта працює старшим гідом.

“Вітаємо Камі Ріту Шерпу, старшого гіда Seven Summit Treks, з 29-м успішним сходженням на Еверест. Воно принесло Камі Ріті рекорд “Найуспішнішого сходження на Еверест, здійсненого однією людиною”, – написала компанія.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Допис, поширений Seven Summit Treks (SST) (@sevensummittreks)

Камі Ріта належить до етнічної громади шерпів. Чоловік підкорює гори вже понад два десятиліття: видатний альпініст навіть отримав прізвисько “Чоловік з Евересту” (Everest Man).

Вперше підкоривши Еверест у 1994 році, Камі Ріта Шерпа з того часу робить це, згідно з Книгою рекордів Гіннеса, майже щороку. Спочатку працював носієм, а потім провідником альпіністів. Він також піднімався на кілька інших восьмитисячників у Гімалаях.

Раніше Камі Ріта розповідав в інтерв’ю, що ніколи не збирався встановлювати рекорди, а всі ці роки “просто працював”. 2023-го він двічі піднімався на Еверест, тим самим повернувши собі світовий рекорд після того, як інший гід-шерпа, Пасанг Дава, наздогнав його за кількістю сходжень.

Як розповідало раніше BitukMedia, італієць Андреа Ланфрі став першою людиною з множинною ампутацією, яка зійшла на Еверест. Його досягнення занесено до Книги рекордів Гіннеса. Чоловік без обох ніг нижче коліна і семи пальців на руках – тепер двічі рекордсмен.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі