Site icon Bituk Media

Найбільше любить манку – День народження відзначила найстаріша орангутан світу

Фото: Книга рекордів Гіннеса

На цьому тижні День народження відзначила Белла – найстаріша мавпа світу серед орангутанів. Їй 63 роки. Доглядальники із німецького зоопарку у Гамбурзі, де живе мавпа, кажуть, що вона у “своєму найкращому стані”.

Про це повідомляє сайт Книги рекордрів Гіннеса.

Рекордсменкою Белла, яка належить до виду Суматранський орангутан, стала у 2021-му році.

Народилася вона у 1961-му, а з дикої природи її забрали у 1964-му. З того часу Белла живе у зоопарку Hagenbeck Zoo.

У дикій природі органутани живуть 35-40 років, у неволі – до 50. Але Белла побила усі рекорди і почуває себе прекрасно. Про неї кажуть, що вона чесна, розсудлива, допитлива, розумна, любляча і ніколи не проявляє агресію.

На свій День народження вона отримала святковий торт із розвареного рису та фруктів, які розділила із Берані – одним зі своїх прийомних дітей.

Фото: Книга рекордів Гіннеса

Загалом Белла народила шістьох дитинчат сама та виростила чотирьох покинутих. За це її прозвали “супермама”.

Зараз у неї лишилося дуже мало зубів, тож улюбленою їжею Белли є манна каша, приправлена солоним соусом від Maggi (щось типу нашої “Мівіни”) або медом. Також їсть фрукти й овочі, які може пожувати.

Як розповідало BitukMedia, маленька горила Джаміла, яка народилася шляхом кесаревого розтину в американському зоопарку Форт-Ворт у штаті Техас, не змогла встановити зв’язок із мамою. Тепер, попри усі намагання, дитинча перевели до іншого зоопарку. Сподіваються, що самиця горили, яка має досвід природного народження, прийме Джамілу.