Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На 35% шарпей – жінка здала ДНК-тест для собак

Важливо

Репортерка CBS News Крістіна Хагер із редакції у Бостоні, штат Массачусетс, взяла участь у журналістському розслідуванні. Вона надіслала своє ДНК компанії DNA My Dog, яка розшифровує походження собак. Дослідження показало, що Крістіна на 40% – аляскинський маламут, на 35% шарпей і на 25% лабрадор.

Про це повідомляє CBS News.

У DNA My Dog заявляли, що надають найвищу можливу точність у визначенні породи собаки. Також пропонують визначення алергії та “генетичного віку” собаки за допомогою аналізу мазка зі щоки. Набори для тестування коштують $79,99 до $199,99.

Тож Крістіна зробила мазок із власної щоки та відправила його в DNA My Dog та ще дві подібні – Orivet і Wisdom Panel.

Дві останні повідомили, що не можуть надати достовірну інформацію породи собаки за мазком Крістін. А ось результат DNA My Dog вразив усю редакцію.

“Лука” (під такою кличкою жінка розсилала свої ДНК) “офіційно” на 40% – аляскинський маламут, на 35% шарпей і на 25% лабрадор. Підпис і печатка.

Рік тому WBZ News писали про подібний випадок. Тоді компанію DNA My Dog таким же чином скомпрометувала Мішель Лейнінгер із Нью-Гемпшира. Як виявилося, вона на 40% бордер-коллі, 32% кане-корсо та 28% бульдог.

Директорка DNA My Dog Service Джессіка Барнет тоді прокоментувала, що люди дійсно часто сприсилають свої ДНК замість зразків тварин. Але для людського ДНК тест не працює. Тож якщо визначив породу собаки, значить на мазкові дійсно була ДНК собаки.

Як повідомляло BitukMedia, північноіталійська провінція Больцано примусила господарів собак здавати ДНК своїх улюбленців. Це роблять для того, щоб відстежити власників, які не прибирають за своїми чотирилапими на вулицях.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі