Site icon Bituk Media

“Традиційні цінності” – робота-саудита звинуватили у непристойній поведінці щодо журналістки (ВІДЕО)

Фото: https://www.businessinsider.com/

Минулого тижня компанія зі створення роботів та ШІ QSS із Саудівської Аравії продемонструвала свого робота Мухаммеда. Поки журналістка Al Arabiya Рав’я Кассем вела репортаж, той відзначився непристойним жестом у її бік. Розробники кажуть – Мухаммед працюв автономно без жодних відхилень, всі рухи були очікуваними.

Про це пише Business Insider.

Під час заходу DeepFest у столиці Саудівської Аравії Ріяд. Його представили як національний проєкт та досягнення саудівської робототехніки та галузі штучного інтелекту.

Це перший робот країни у чоловічій подобі. Він був одягнутий у традиційне чоловіче вбрання та розмовляв арабською і англійською мовами.

Однак із “національною гордістю” вийшов курйоз. Журналістка Рав’я Кассем вела репортаж, стоячи до робота спиною. У цей час Мухаммед простягнув руку, ніби намагався торкнутися сідниць жінки.

Журналістка відреагувала, суворо подивившись на робота і піднявши руку у заперечливому жесті. Відео із цим моментом стало вірусним у мережі.

У QSS повідомили журналістам, що робот працює автономно, без прямих вказівок людей. Відхилень у уповедінці робота, які спричинили б неочікувані рухи, не було, дійшли висновку розробники, переглянувши запис ситуації із Кассем.

У компанії кажуть, що порадили відвідувачам дотримуватися безпечної дистанції із Мухаммедом, щоб не потрапляти у діапазон його рухів. Зокрема це стосувало журналістів.

Тепер пообіцяли вжити додаткових заходів, аби люди не потрапляли у Мухаммеду, так би мовити, під руку.

Як повідомляло BitukMedia, учні південнокорейської англіканської школи для хлопчиків Diocesan створили найменшого у світі робота-гуманоїда. Його відзначила Книга рекордів Гіннеса, адже висота розробки – лише 14,1 см.