Site icon Bituk Media

Другу частину “Дюни” знімали із використання техніки українського виробництва

Фото: Kostiantyn Harkavyi/facebook

Лінзи для кінокамер MKll від українского виробника IronGlass використовували під час зйомок фільму “Дюна: Частина друга”. Представник виробника лінз Костянтин Гаркавий каже, що зйомки стали справжні випробувальним поліголом для техніки.

Про це Гаркавий написав у Facebook.

Лінзи почали розробляти у 2021-му. Процес не зупинила повномасштабна війна із росією. Частина команди працювала дистанційно з окопів під обстрілами.

“Це далеко не перше велике кіно за участю наших лінз, але воно стало справжнім випробувальним полігоном для наших MKll залізяк”, – пише Гаркавий.

Лінзи MKll обрали серед тисяч інших варіантів, підкреслює він. Техніка відпрацювала без нарікань на механіку та оптичну складову.

“Навіть у складні часи у воюючій країні можемо робити якісний продукт світового рівня та опинитися причетним до яскравих кіноподій”, – пише Гаркавий.

Як повідомляло BitukMedia, український блогер Михайло Пеньєвський, автор YouTube-каналу Yellow Medusa створив короткометражку про Різдво в Україні під час війни. Використав для цього ШІ. Назвав стрічку “Привид Різдва”. Вона посіла третє місце на конкурсі фільмів, створених із допомогою ШІ AI Holiday Film Contest.