Site icon Bituk Media

Витягти із жерла вулкана – рятувальники наважилися допомогти сотням овець

Ілюстрація створена за допомогою Leonardo AI

Ісландські рятувальники наважилися на ризиковану операцію, аби зберегти життя близько 300 овець та інших хатніх тварин у місті Ґріндавік. Їх покинули напризволяще місцеві мешканці, рятуючись від вулкана Фаґрадальсф’ядль.

Про це розповідає The Guardian.

Нещодавно лава, яка насувається на ісландске місто, спричинила кілька пожеж і знищила будинки. Разом з тим, у Ґріндавіку перебуває близько 270 свійських тварин, серед яких близько 300 овець. Рятувальники наважилися допомогти тваринам.

Кампанію із порятунку тварин розгорнули зоозахисники після того, як побачили, що люди рятують дорогі речі, а не тварин. Загалом тварини перебувають у місті без їжі та води уже кілька днів.

Вулкан Фаґрадальсф’ядль почав вивергатися ще перед Різдвом минулого року. Місцевих мешканців евакуювали через небезпеку, проте з часом деякі фермери вирішили повернутися. Після потужного виверження у неділю 14 січня вони знову змушені були виїхати, а овець покинули напризволяще.

Один із фермерів зміг нещодавно самотужки вивести 30 овець, але йому довелося поборотися із місцевою владою за право поїхати в небезпечну зону.

Як розповідало BitukMedia, у Полтаві з балкона восьмого поверху викинули 1600 кажанів. Тільки частину з них вдалося врятувати працівникам Українського центру реабілітації рукокрилих. Загалом рятувальна операція тривала добу. Йдеться про рудих вечірниць, які занесені до Червоної книги України та потребують охорони.