Site icon Bituk Media

Фільм “20 днів у Маріуполі” потрапив до двох шорт-листів “Оскара”

Документальний фільм Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі” потрапив одразу до двох шорт-листів номінантів на “Оскар”. Його визначили як найкращий документальний та міжнародний фільм.

Про це повідомляє Суспільне.

У категорії повнометражних “документалок” було 167 фільмів. До корокого списку потрапили лише 15. У цій категорії фільм про Маріуполь буде змагатися зі стрічкою польського режисера Мачека Хамели In the Rearview (в Україні її знають як “Звідки куди”, стрічка знята у співпраці з Україною).

У другій категорії – “Міжнародний повнометражний фільм” – обрали також 15 фільмів.

Фільм зняв воєнний кореспондент, фотограф, відеограф та письменник Мстислав Чернов. До його створення долучився також фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Стипаненко. Усі троє отримали за стрічку Пулітверівську премію.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнський блогер Михайло Пеньєвський, автор YouTube-каналу Yellow Medusa створив короткометражку про Різдво в Україні під час війни. Використав для цього ШІ. Назвав стрічку “Привид Різдва”. Вона посіла третє місце на конкурсі фільмів, створених із допомогою ШІ AI Holiday Film Contest.