Site icon Bituk Media

Просто космос – у рекордному годиннику використали 12 метеоритів (ВІДЕО)

Фотo: GWR

Швейцарський бренд Louis Moinet створив годинник Cosmopolis, який увійшов до Книги рекордів Гіннеса. На його циферблаті години позначають шматочки метеориту із космосу. Він коштує $246,9 тис.

Про це Книга рекордів повідомила в Instagram.

На циферблаті розмістили шматочки космічних каменів із Місяця, Марса (на Землю потрапляє півтонни матеріалів із Марса в рік), астероїдів та із метеоритного дощу над Мехіко.

Кожен метеорит, встановлений у годинник, має сертифікат від Метеоритного товариства, неприбуткової наукової організації, яка досліджує метеорити уже 90 років. Кожен метеорит, встановлений у годинник, описують як дуже рідкісний і цінний.

@guinnessworldrecords

Most meteorite inserts in a watch 12 by Les Ateliers Louis Moinet S.A. #watch #watches #meteor #geology #guinnessworldrecords

♬ original sound – Guinness World Records

Великою складністю було вирізати шматочки метеоритів, адже кожен із них має різну крихкість.

Сам годинник являє собою 18-каратний корпус із рожевого золота діаметром сорок міліметрів на чорному браслеті.

Жан-Марі Шаллер, власник і креативний директор Louis Moinet, описує Cosmopolis як “мікрокосм макрокосму”.

Як розповідало BitukMedia, ще у ХІХ столітті археологи відкопали у Швейцарії серед інших артефактів наконечник стріли бронзової доби. Сучасні фахівці на сучасному обладнанні повторно вивчили давні археологічні знахідки. Виявилося, що наконечник стріли міг бути викуваний з метеориту, що впав на Землю 3 тисячі років тому.