Site icon Bituk Media

Біда, звідки не чекали – люди не зможуть голосувати за жирних ведмедів через урядову кризу

https://www.thedailybeast.com/

Популярний конкурс розжирілих перед зимівлею бурих ведмедів на американській Алясці опинився під загрозою. Через урядову кризу офіційні сторінки заповідника “Катмай” у соцмережах будуть зачинені, і неможливо буде провести голосування серед підписників.

Про це повідомляє АР.

У ніч на 30 вересня за київським часом Палата представників Конгресу США не змогла проголосувати за компромісний бюджений проєкт. Тож уряд опинився під загрозою чимчасового припинення роботи – “шатдауна”, яке почнеться у цю неділю.

Це має неочікуваний наслідок. Через зупинку роботи уряду припинять свою роботу також офіційні сторінки заповідника “Катмай”. А отже не відбудеться традиційний конкурс розжирілих ведмедів Fat Bear Week.

Умови його такі. Перед сплячкою ведмеді починають наїдатися рибою та й взагалі усим, що бачать. За ними ведуть відостеження. Глядачі обирають собі ведмедя і голосують за нього.

За свого улюбленця глядачі голосують в інтернет-спільнотах на офіційних сторінках заповідника. Співробітники складають рейтинг, когось протягом тижня відсіюють, змагання відбувається у форматі раундів. Зрештою, переможця наприкінці тижня “коронують”.

Минулого року конкурс забрав 1 млн глядачів.

Подивитися, як рибалять ведмеді, – наживо – можна ось тут:

Загалом у національному парку 2,2 тис. бурих ведмедів – це більше, ніж людей на Алясці. Перед земівлею тварини наїдаються срібною фореллю, ловлячи її з допомогою рота біля водопада Брукс. Видовище приваблює стільки туристів, що у парку побудували три оглядові майданчики, міст і набережну.

Як розповідало BitukMedia, мексиканка Сільвія Масіас виклала у TikTok відео про те, як пережила зі своїм сином напад ведмедя у парку міста Сан-Педро-Гарса-Гарсія. Тварина прийшла до їх столу і стала їсти просто у присутносі людей.