Site icon Bituk Media

Aндроїдка із ШІ очолила польський алкогольний завод (ВІДЕО)

Фото: https://dictador.com/

Польський завод із виробництва спиртних напоїв Dictador найняв на посаду гендиректора андроїда зі штучним інтелектром на ім’я Міка. Це перше підприємство у світі, яке очолює робот.

Про це повідомляє сайт компанії.

Міка є удосконаленою версією відомого робота на ім’я Софія. Міку актиували у 2015 році в Гонконзі у компанії Hanson Robotics Ltd.

Контракт із Мікою підписали 30 серпня, 1 вересня вона почала виконувати свої обов’язки. Андроїдка буде відповідати за проєкт Arthouse Spirits DAO та комунікацію з DAO-спільнотою від імені Dictador.

Функціонал Міки все ж обмежений – вона не зможу звільняти співробітників, такі рішення будуть приймати виключно люди.

У спілкуванні із журналістами, Міка запевнила, що вона приймає рішення без жодних упереджень і ґрунтується на найкращих для компанії варіантах розвитку.

Центральною частиною проєкту DAO є ексклюзивна колекція найстаріших і найрідкісніших сортів рому у світі. Ця “унікальна скарбниця”, як кажуть у компанії, коштує понад $50 млн.

Доступ до колекції мають VIP-и, які і входять у спільноту Arthouse Spirits DAO. Вони зможуть зустрічатися і спілкуватися із Мікою.

Як розповідало BitukMedia, Coca Cola випустить у продаж газованку, розроблену за допомогою штучного інтелекту. Лімітована партія стане фантазією на тему того, якою може бути кола у 3000 році.