Site icon Bituk Media

У Європі пропонують проїзний на рік за татуювання

Фото: klimaticket

Австрійські депутати парламенту від “Зелених” провели акцію на популярних музичних фестивалях цього серпня. За татуювання Klimaticket (“кліматичний квиток”) його власників цілий рік будуть возити безкоштовно в Австрії на громадському транспорті.  

Про це повідомляє Euronews.

Цього серпня тату-майстри під лозунгом Aktion geht unter die Haut працювали на двох фестивалях популярної музики. Це Electric Love Festival на батьківщині Моцарта, у Зальцбурзі, та Frequency Festival у Санкт-Пельтені. Назва лозунга є грою слів – “Дія, що потрапляє під шкіру” можна перекласти, як “від якої мороз шкірою”, це те, що дуже зворушує, дратує чи просто зводить з розуму.

Тож майстри пропонували нанести на шкіру лише одне слово –  Klimaticket. Власник такого тату зможе їздити практично будь-яким громадським транспортом у всій Австрії протягом року.

Така пропозиція діяла лише для трьох перших осіб на кожному фестивалі, які встигли заявити бажання отримати таке тату. Інші ж отримали тату, пов’язані із тематикою громадського транспорту.

Тату робили задля популяризації однойменної екологічної кампанії. Громадянам пропонують купувати проїздний на рік. Він вартує круглу суму – 1,095 євро. Власники тату отримають його безкоштовно.

Метою акції є заохотити людей відмовитися від нееокологічного особистого транспорту і пересісти на громадський.

Авторкою акції із тату є міністерка екології Авсрії Леонора Гевсслер. Її ідеї уже розкритикували за використання тіла підлітків як рекламної платформи. Організатори ж відповіли, що робили тату лише на людях, які старше 18 років. Також акцію проводили у денний час, аби було менше бажаючих зробити тату напідпитку.

Як повідомляло BitukMedia, дослідники з Технологічного інституту Вірджинії продемонстрували, що поліетилен можна перетворити на жирні кислоти, які використовуються для мила, миючих засобів та інших продуктів. Метод можна використовувати для переробки пластикових відходів у цінну сировину для виробництва.