Site icon Bituk Media

Погладжування чужих собак позитивно впливає на здоров’я людини

Фото - з відкритих джерел

Погладжування чужих собак позитивно впливає на стан організму людини, – розповіли американські вчені. Вони з’ясували, що 5-20 хвилин спілкування з твариною достатньо, аби гормон стресу в організмі людини почав знижуватися.

Про це повідомляє NPR з посиланням на Університет співдружності Вірджинії.

Автори дослідження стверджують, що рівень гормону стресу – кортизолу – у людини знижується вже після 20-хвилинного спілкування з собаками. При цьому рівень гормону щастя – окситоцину – в організмі людини підвищується.

Це підвищення, своєю чергою, сприяє зміцненню імунітету та стану нервової системи людини. При цьому немає жодної різниці, чийого собаку ви гладите – свого домашнього вихованця чи чужого.

В планах фахівці ще ціла низка великих досліджень, які б докладніше виявили вплив спілкування людини з собаками на стан організму. При цьому вчені у всьому світі впевнені, що тварини корисні для психічного та фізичного здоров’я людей.

Але в погладжувані чужих собак треба дотримуватись первних правил. От вони.

Як розповідало раніше BitukMedia, дослідники з Базельського університету (Швейцарія) зрозуміли, чому людям так приємно пестити собак. Вони вказують на терапевтичний характер такої дії. Дотик до собаки збільшує рівень активності префронтальної кори головного мозку.