Site icon Bituk Media

Український бариста отримав бронзову ложку на престижному міжнародному конкурсі

Фото: sca.ukraine

Український бариста Андрій Васильєв зайняв третє місце на чемпіонаті світу з дегустації кави WCTC 2023. Змагання проводили у грецькій столиці Афіни.

Про це повідомила українська філія всесвітньої спілки кавоварів Specialty Coffee Association у Instagram.

Андрій Васильєв працює у кавовій сфері з 2008 року. У 2019-му він переміг на Українському національному чемпіонаті із каптейстингу (дегустації кави).

“Треба почати дегустувати каву, а не бездумно її пити. Тренування моїх рецепторів полягає у щоденних усвідомлених дегустаціях кави. Але справа не тільки в цьому – треба почати з того, щоб думати, що ти їси і п’єш”, – розповідав він тоді в інтерв’ю.

Цього року Васильєв виступав у команді обсмажувальної компанії Dam Coffee Roasters із Дніпра.

WCTC 2023 – це один із чотирьох чемпіонатів світу серед барист. Учасникам потрібно було відрізнити різні види кави за допомогою рецепторів. 

Правила чемпіонату – учасникам пропонують три чашки кави – у двох однаковий сорт, а в третій – інший. І таких трійок вісім. Максимум часу на оцінку кави – 8 хв. Оцінюється кількість правильно визначених чашок та швидкість.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнська делегація створила незалежний павільйон на Biennale Architettura — найбільшій архітектурній виставці світу у Венеції. Команда учасників представила проєкт DNC Ucraino. Він пропонує подорож через простір та час ключовими історичними моментами України. Україна була представлена на заході вперше за 10 років.