Site icon Bituk Media

1152 далматини – експожежник зібрав рекордну колекцію сувенірів

Фото: Книга рекордів Гіннеса

Американець Скотт Ербелі із міста Форт-Лодердейл у штаті Флорида встановив світовий рекорд, зібравши 1152 сувеніри на тему далматинів. Чоловік дуже любить цю породу собак.

Про це повідомляє офіційний сайт Книги рекордів Гіннеса.

Скотт розповідає, що все почалося з дитинства, коли батьки подарували йому лампу із далматином у 1954-му.

Батьки купили будинок у містечку Сільвер-Спринг у Меріленді просто навпроти добровольчої пожежної частини. У 16 років Скотт сам став пожежником-добровольцем, потім з роками став головою департаменту. Також він був штатним пожежником у штаті Вірджині із 1975-го по 1997 роки.

Далматинів здавна використовували пожежники – в основному тому, що у них добрі відносини із кіньми. І коли пожежники їздили ще на возал, далматинів пускали вперед, аби ті розганяли публіку.

Тож під час служби любов чоловіка до цієї породи тільки зросла. Звісно, Скотт завів і живу далматинку – Венді. Зараз у нього троє собак – Дал Бетті, яку він назвав на честь своєї мами, а також метиси Люсі та Анабель.

“Це неймовірно віддані тварини. У них дуже милий характер, але вони добре захищають господаря, є хорошими сторожовими псами”, – каже Скотт.

Його колекція містить плюшеві іграшки, статуетки, різдвяні прикраси та художні вироби, включаючи пару принтів Томаса Кінкейда – одного з найбільш колекціонованих художників сучасності – вартістю близько $2 тис. кожен.

Як повідомляло BitukMedia, фанат франшизи про харизматичного негідника Дедпула Гарет Пітер Паліні із Ірландії потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Він зібрав 2250 предметів, так чи інакше пов’язаних із улюбленим персонажем.