Site icon Bituk Media

Інтерактивний меморіал русифікації України – мобільний додаток розповідає історію російських злочинів

Фото: linguicide.in.ua

Українські розробники створили застосунок “Лінгвоцид”. Він розповідає історію русифікації української мови та культури у різний час.

Про це повідомляє ШоТам.

Розробники називають свій додаток  інтерактивний меморіал русифікації в Україні.

“Меморіал покликаний показати людям розмах культурної колонізаційної політики, ненав’язливо вплітаючи історичний наратив у буденне життя. Відвідувачі меморіалу самі мають дійти висновку, чому так “істарічєскі слажилось”, що в Україні багато російськомовного населення”, – кажуть розробники.

Розробники розмістили у Києві ряд табличок, які пов’язані із певними установами, яких торкалася заборона – шкіл, церков, бібліотек. Сам додаток на мобільному пристрої об’єднує ці таблички. Він розповість про те, як забороняли українську мову та культуру.

У додатку можна скласти екскурсійний маршрут та отримати аудіосупровід.

“Це допоможе поглянути на русифікацію як свідому послідовну політику впродовж століть. І так само свідомо і послідовно позбутись її”, – кажуть розробники.

Застосунок доступний у Google Play та App Store. Завантажити його можна також на сайті “Лінгвоцид”.

Як повідомляло BitukMedia, українські розробники відеоігор студія Hologryph презентувала трейлер до відеогри SAND. За сюжетом, Австро-Угорщина перед Першою світовою вирішує колонізувати космос і відправляє на пустинну планету Софія галичан. За жанром гра буде космічним шутером.