Site icon Bituk Media

У Польщі подружжя українських військових презентувало виставку своїх робіт

Фото: Посольство України в Польщі

Фотографка із Луцька Ірина Пшенюк та її чоловік Павло Зайченко – творчий дует Vony Razom – презентували у польській Варшаві виставку своїх робіт під назвою 333″. Обоє зараз служать у ЗСУ, і таким чином продемонстрували своє бачення війни.

Про це повідомило у Facebook Посольство України у Польщі.

Виставка тривала  з 27 травня до 2 червня у галереї Nizio Galeria. 

Vony Razom присвятили роботи постраждалим під час війни українським містам. Образи картин, кажуть, розкривають тему українського оберега – ляльки-мотанки.

“Кожен українець та кожна українка сьогодні, як лялька-мотанка, як “безликі” обереги нашої країни. Кожен зазнав втрат, але знайшов місце на цій війні”, – кажуть художники.

Усі фото – Посольство України в Польщі/facebook

З іншого боку, не можливо також знати в обличчя всіх героїв, які обороняють Україну. Але можна відчувати разом із ними, вважає подружжя митців.

Фотокартини від тандему “Vony Razom”, крім Польщі побували уже на виставках в Португалії, Швейцарії, Нідерландах та Японії.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнська делегація створила незалежний павільйон на Biennale Architettura — найбільшій архітектурній виставці світу у Венеції. Команда учасників представила проєкт DNC Ucraino. Він пропонує подорож через простір та час ключовими історичними моментами України. Україна була представлена на заході вперше за 10 років.