Site icon Bituk Media

З родиною жив у підвалі – 13-річний переселенець із Бахмута допомагає усій Україні

Фото: DW

13-річний школяр із Бахмута на Донеччині Данило Мезенцев переселився разом із родиною до Бучі. Тепер працює там у волонтерському штабі та допомагає переселенцям із усієї України.

Про це розповідає DW.

Данило щосуботи приходить у штаб волонтерської організації Bucha Helр. Допомогу хлопець сортує та вантажить у автівки волонтерів. У Ірпінь, Бучу та Гостомель доставляє разом із дорослими особисто – це найулюбленіша робота хлопця.

“Ми допомагаємо з одягом і продуктовими наборами. Також є підгузки”, – розповідає Данило.

Дорослі наставники-волонтери навчили Даню вести облік та відправляти пакунки в інші міста – у Дніпро та на Запоріжчину.

“У нас був п’ятий поверх. Пробило стіну, була повна хата голубів. Ну й плюс мародери у нас винесли все”, – каже Анна, мати Дані.

Разом із Данею, батьком та ще двома дітьми вони переховували у підвалі і не наважувалися виїхати, навіть коли почалася холодна зима. Разом з трьома дітьми Анна спала на дивані, а чоловік – біля пічки, в яку вночі підкидував дрова.

Даня онлайн навчася у шостому класі завдяки місцевому пункту незламності.

“Я завжди захоплювався волонтерами. Вони були такі теплі і добрі, і теж вирішив стати волонтером”, – пригадує Даня.

Потім родина вирішила евакуюватися за допомогою поліцейського екіпажу “Білі янголи”, переїхала до Дніпра, а потім до Києва. Там вони познайомилися із волонтерами Bucha Help, а потім і сам долучився до роботи волонтерського центру.

Як повідомляло BitukMedia, y Запоріжжі одружилися англійський волонтер Джеймс Капріні та місцева мешканка Наталія Ісакова. Британець зробив пропозицію Наталії на третій день знайомства, але до весілля прозустрічалися вони 10 місяців.