Site icon Bituk Media

Сорт тюльпанів назвали на честь дружини Байдена

Зображення - Facebook /Embassy of the Netherlands in the United States

На честь Джил Байден – дружини американського президента Джо Байдена – у Нідерландах назвали сорт тюльпанів. Голландці вже називали тюльпани на честь семи перших леді США, починаючи з кінця 1800-х років.

Про це повідомляє Associated Press.

Джил Байден отримала в подарунок букет однойменних квітів. Це рослини червонувато-жовтогарячого відтінку з бахромчастими пелюстками. Квіти першій леді США вручив посол Нідерландів у країні Андре Хаспелс.

Джил Байден зазначила, що для неї велика честь брати участь у цій традиції. “Нехай у цей щасливий час сліпучо-помаранчевий колір цих тюльпанів буде нагадуванням про численні весни, які пережили наші країни, і буде маяком для дружби, яку ми продовжуємо зміцнювати сьогодні”, — додала вона. Відомо, що Джил любить свіжозрізані квіти і має квітковий садок на території Білого дому.

Перша леді Джил Байден і директор з міжурядових справ Джулі Родрігес позують для фотографії у Трояндовому саду Білого дому, 30 березня 2023 р. Зображення – Facebook/Official White House Photo by Erin Scott

Церемонія вручення квітів була частиною святкування Днів тюльпанів у резиденції посла Королівства Нідерландів у США. Там були представлені тюльпани та велосипеди – дві речі, якими славляться голландці.

За всю історію Нідерланди назвали сорти квітів на честь семи перших  леді США. Першою у цій традиції наприкінці 1800-х взяла участь Френсіс Фолсом Клівленд, дружина президента Гровера Клівленда, а перед Джил Байден, у 2004-му, – дружина Джорджа Буша, Лора.

Андре Хаспелс пояснив, що інтерес голландців до тюльпанів почався в 1594 після того, як ботанік Карл Клузіус посадив цибулини цих квітів у саду Лейденського університету. Відтоді жителі королівства оволоділи мистецтвом культивування і вирощування багатьох сортів тюльпанів.

Зображення – AP Photo/Andrew Harnik

Як розповідало раніше BitukMedia, в Еквадорі виявили новий вид жаб з рожевими очима та назвали його на честь письменника-фантаста Джона Толкіна.