Site icon Bituk Media

В Україні створили онлайн “Музей фрагментів війни”

Фото: https://thewarfragments.com/

В Україні створили сайт “Музей фрагментів війни”, який збере понад 300 історій про повномашстабне вторгнення в Україну. Розробники кажуть, що хотіли дати голос цивільному населенню.

Про це повідомляє сайт Музею.

Творці проекту здійснюють поїздки на деокуповані території, спілкуються із людьми та знаходять артефакти. Артефакти кладуть у куби із прозорої епоксидної смоли та продають заради благочинності. Але перед тим їх оцифровують та виставляють на сайт.

Серед експонатів – фрагмент стільця, деталька конструктора Lego та шматочок літака “Мрія”. Загалом таким чином намагаються продати 300 експонатів.

«Музей уламків війни – це унікальний мистецький проєкт, спрямований на привернення уваги до війни в Україні через створення кубів із прозорої епоксидної гуки з артефактами війни. Проєкт народився з бажання дати голос цивільному населенню, яке постраждало від російського вторгнення, та підвищити обізнаність про його наслідки», – йдеться на сайті.

Зібрані кошти передадуть трьом благодійним фондам:

Як повідомляло BitukMedia, iз 30 березня на стрімінговій платформі Netflix вийде фільм “Борщ. Секретний інгредієнт” із Євгеном Клопотенком. Це документальний фільм про локальні рецепти найупізнаванішої української страви.