Site icon Bituk Media

Чилійська “Крижана русалка” пропливла 2,5 км у водах Антарктики (ВІДЕО)

Зображення - THD.LATERAL (CORTESÍA)

“Крижана русалка” з Чилі стала першою людиною, яка здійснила заплив на довгу дистанцію у водах Антарктики. Барбара Ернандес пропливла два з половиною кілометри в Атлантичному океані поряд з Південними Шетландськими островами.

Про це розповідає Republicworld.

37-річна Барбара Ернандес зробила нечуване: жінка пропливла два з половиною кілометри в замерзаючих водах Антарктичного океану, одягнувши звичайний купальник, шапочку, окуляри та беруші. З гідрокостюмом встановити рекорд не вийшло б. 

Завдання ускладнювалось температурою води. Вона не перевищувала два градуси за Цельсієм. Барбара пливла понад 45 хвилин. В цей час за нею стежили члени її команди підтримки та службовці військово-морського флоту Чилі.

За словами рекордсменки, на перемоги її надихає сім’я. “Відновитись було досить складно. У мене було сильне переохолодження – температура тіла опустилася до 27 градусів за Цельсієм. До запливу за таких умов треба готуватися як фізично, а й психологічно. Ми старанно працювали три роки”.

Книга рекордів Гіннеса вже зареєструвала  досягнення за Барбарою Ернандес. 

Це вже не перший рекорд чилійської плавчині. Минулого року вона побила рекорд Книги Гіннеса, пропливши п’ять з половиною кілометрів кордоном між Тихим та Атлантичним океанами на півдні Чилі.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 31-річна австрійка Ліза Фартхофер з 11 до 17 січня здійснила експедицію до Антарктиди. Вона подолала 753 км і встановили 10 рекордів Гіннеса за один раз.