Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні розробляють першу безпекову дитячу гру для гаджетів

Важливо

ДСНС України спільно із ІТ-спеціалістами із рівненщини розробляють першу безпекову дитячу гру для гаджетів «Рятівничок». За її допомогою планують підготувати молоде покоління до небезпечних ситуацій на 10 років вперед.

Про це повідомила пресслужба ДСНС.

Гра буде розрахована на дітей, віком від 6 до 12 років. Вона вчитиме правил безпеки у побуті, зокрема і протипожежній безпеці.

Гра складається із 40 рівнів. За сюжетом, гравець є новобранцем, який вступив до лав ДСНС. Ознайомитись з усім йому допомагає робот зі штучним інтелектом С.А.Н.Д.Е.Р.С. (Система автоматичного навчання дітей елементам рятувальної справи).

Директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чекригін вважає, що гра дозволить підготувати дітей на 10 років вперед до небезпечних ситуацій у побуті.

Як повідомляло BitukMedia, cпівробітник ДСНС Патрон став першим у світі, хто отримав титул Пес доброї волі. Це сталося після того, як Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та ДСНС України підписали Меморандум про співпрацю. Подію приурочили до Всесвітнього дня дитини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі