Site icon Bituk Media

Українська правозахисниця увійшла до списку “Жінка року 2023” за версією журналу Time

Фото: Укрінформ

Українська громадська активістка та правозахисниця Олена Шевченко потрапила до міжнародного списку “Жінка року 2023”, який склав американський журналі Time. Разом з нею – ще 11 борчинь за справедливість та рівноправ’я у світі.

Про це повідомив сайт видання.

Олена Шевченко у 2017-му разом із соратницями заснувала київську некомерційну організацію “Інсайт”, що підтримує жінок і представників ЛГБТКІ-спільноти.

Із початку війни Олена та її команда збирали донати на аптечки та гормони для трансгендерів. у 2022 році вони зібрали понад 400 тисяч доларів від різних донорів та кампаній.

Україна опинилася в одному списку разом із американськими акторками Кейт Бланшет, Анджелою Бассетт, футболісткою Меган Рапіно та боксеркою Рамла Алі. Шевченко написала у Twitter, що для неї велика честь бути в одному списку із такими знаменитостями.

Як повідомляло BitukMedia, Премія Ґонґадзе й PEN створили Платформу памʼяті журналістів, загиблих на війні під назвою “RECвієм”. На платформі зібрали інформація про 48 журналістів і журналісток, які загинули після початку повномасштабного вторгнення.