Site icon Bituk Media

Татуйований сфінкс шукає новий дім після життя за ґратами (ВІДЕО)

Фото - REUTERS/Jose Luis Gonzalez

Прийнято рішення знайти новий дім сфінксу, який вийшов на волю після тюремного ув’язнення у Мексиці. Кіт належав великому злочинному угрупованню, але тепер осиротів.

Про це розповідає Reuters.

Що це за кіт видно без зайвих пояснень. На лисому тілі тварини кілька татуювань, одне з яких містить фразу “Зроблено в Мексиці”. З іншого боку – орел. Це символ банди, що діє в штаті Чіуауа.

Як стало відомо, вихованець належав великому злочинному угрупованню. Після арешту членів картелю Сіналоа кіт перебував за гратами і відбував покарання разом зі своїм господарем Ернесто Арнольдо Піньйоном, відомим як “Ель Нето”. Чоловік був ватажком банди Los Mexicles.

У січні у в’язниці Цересо стався кривавий заколот, внаслідок якого загинули четверо в’язнів та 10 охоронців, а 25 засуджених втекли. Серед них був і власник сфінкса. Через кілька днів поліція штату Чіуауа вбила Ель Нето під час перестрілки.

Залишившись без господаря, кіт просто гуляв по в’язниці і був знайдений в ході одного з рейдів. Місцеві ЗМІ повідомляють, що після того, що сталось, поліцейські вирішили передати осиротілого кота до притулку, де йому можуть знайти нову родину.

Сфінкса оглянули ветеринари. За їхніми словами, коту 1 рік, він  здоровий і добре ладнає з людьми. “Дивно, що він такий лагідний, хоча належав людям із в’язниці Цересо. Ми думали, він буде агресивним, але ні, він дуже доброзичливий. Хоча з іншими тваринами не ладнає взагалі, тому ізольований. Але з людьми досить слухняний”, – розповіла ветеринар Жизель Рубіо.

“Кіт дуже товариський, він у чудовій формі, у нього немає інфекцій”, – заспокоїв директор з екології міста Сьюдад-Хуарес Сезар Рене Діас.

Чимало людей виявили інтерес до врятованої тварини. Охочі забрати кота додому мали заповнити анкету. Міська влада скликає спеціальну раду, яка й  обере нового господаря вже до 1 березня. Майбутній власник сам вигадає врятованому сфінксу ім’я.

Раніше BitukMedia розповідало про кота-безхатька, який став головною туристичною атракцією польського міста.