Site icon Bituk Media

Український баяніст збирає гроші для військових медиків у Нідерландах

Фото: 5 канал

Баяніст із Полтавщини Олег Лисенко провів у Європі майже півсотні концертів задля допомоги українським воїнам. Завдяки концертам волонтер зібрав на реанімобіль для медиків ЗСУ.

Про це повідомляє 5 канал.

Лисенко поїхав до Нідерландів учитися майже 25 років тому і там лишився жити. Після початку повномасштабної війни почав волонтерити. Спочатку ходив на демонстрації, а потім почав влаштовувати благодійні концерти.

Спочатку зібрані гроші передавав у фонд “Українців у Нідерландах”, а кілька місяців тому став збирати на реанімобіль.

“Щоб зібрати кошти на реанімобіль – це десь тривало протягом 4 місяців, щоб зібрати ці кошти. Кошти великі – це реанімобіль 23 тис., і потім ще апаратура”, – розповів баяніст-волонтер.

Такими авто користуються лише Німеччина та Нідерланди, бо вони дуже дорогі. Нове авто коштує 60 тис. євро, розповідає брат музиканта Олександр, який зайнявся купівлею авто. Придбали вживане – заплатили 31 тис. євро.

“Передається з цим автомобілем дефибрілятор, тобто ми можемо проводити реанімаційні заходи прямо в дорозі. Передається з ним апарат штучної вентиляції легень, мішок Амбу, маски – тобто він пристосований для того, щоб дорогою ми могли надати всю необхідну допомогу”, – зазначає завідувач лікувально-діагностичного відділення Геннадій Киянцев із Полтави, куди доправили авто.

Олег Лисенко тим часом почав збирати кошти на ще один реанімобіль.

Як повідомляло BitukMedia, водогони Миколаєва були пошкоджені через бойові дії. У квартири подають мешканцям технічну воду із Південного Бугу. Місцеві волонтери Mykolaiv Military Support вигадали брендувати цю воду та продавати цікавим. Гроші йдуть на тактичні аптечки для ЗСУ.