Site icon Bituk Media

93-річний учасник першого польоту на Місяць одружився вчетверте

Фото: Buzz Aldrin/Twitter

93-річний астронавт Базз Олдрін зійшов на поверхню Місяця на кілька хвилин пізніше від Ніла Армстронга у 1969-му. Тепер від одружився вчетверте. Дружина Анка Фаур молодша від нього на 30 років.

Про одруження легендарного астронавта пише Daily Mail.

Про весілля Базз повідомив на своїй сторінці у Twitter.

“У мій 93-й день народження я радий повідомити, що моє давнє кохання, доктор Анка Фаур, і я пов’язали себе шлюбними обітницями. Ми схвильовані, як підлітки-втікачі”, – написав астронавт.

Фаур має докторський ступінь у галузі хімічного машинобудування, який отримала в Університеті Піттсбурга. У компанії Buzz Aldrin Ventures LLC, яка займається промоуцією та мерчендайзингом, жінка працює із 2019-го. Нині є віцепрезиденткою компанії.

Базз був пілотом модуля в місії Аполлон-11, пішов із NASA у 1971-му. У 1998-му заснував некомерційну організацію  ShareSpace Foundation задля сприяння космічним дослідженням, нещодавно закликав до колонізації інших планет. Також брав участь у проекті польоту на Марс як консультант щодо психологічного благополуччя астронавтів під час 1,5 річного перебування на кораблі та колонізації.

Чоловік прожив у шлюбі 20 років першою дружиною, має від неї трьох дітей.
Три роки був у шлюбі із другою і 24 – з третьою.

Базз боровся із депресією та алкоголізмом, але вже понад 40 років веде здоровий спосіб життя. Діти і колишні дружини подавали позов проти нього, що ніби Базз розтринькує їхні гроші. Ексастронавт суд виграв.

Як повідомляло BitukMedia, японських роботів-тюленів хочуть відправити на Марс разом з людьми. Вони можуть знадобитись для зняття стресу в астронавтів в умовах довгострокової місії на Червону планету, припускають в Національному агентстві аерокосмічних досліджень та в Інституті передових промислових наук та технологій у Токіо. Якщо машини зі штучним інтелектом у вигляді милих дитинчат морських котиків пройдуть тестування, вони можуть стати членами екіпажу астронавтів вже наприкінці десятиліття.