Site icon Bituk Media

“Заощадити гроші клієнтів”: робот-адвокат вперше захищатиме клієнта в суді

Штучний інтелект (ШІ) буде слухати аргументи суду в режимі реального часу, перш ніж через навушники підкаже підсудному, що сказати. Фото - Getty Images/iStockphoto

Робот-адвокат, створений американським стартапом DoNotPay, у лютому вперше візьме участь у справжньому судовому засіданні. Штучний інтелект (ШІ) допоможе відповідачеві оскаржити штраф за порушення правил дорожнього руху.

Про це розповідає New York Post. 

Віртуальний помічник працюватиме на смартфоні Він вислухає аргументи суду, після чого проаналізує їх і проконсультує підсудного. Творці обіцяють у разі програшу покрити будь-які штрафи.

Директор компанії Джошуа Браудер пояснив, що хоче повністю замінити деяких юристів, щоб заощадити гроші клієнтів. “Багато адвокатів беруть величезні гроші просто за copy-paste у документах. Мета нашої компанії зробити юридичні послуги вартістю 200 млрд доларів безоплатними для споживачів”, — розповів він.

Браудер пояснив, що його кінцева мета полягає в тому, аби його застосунок замінив деяких адвокатів і заощадив гроші підсудних. Фото – DoNotPay

Браудер, фахівець з інформатики, який здобув освіту в Стенфордському університеті, запустив DoNotPay у 2015 році як чат-бот, що надає юридичні консультації споживачам, які мають справу з простроченими платежами або штрафами. Він намагався знайти лазівки, щоб не платити штрафи, і зробити процес написання юридичних листів менш втомливим. Але в 2020 році компанія перейшла на ШІ.

Як повідомляло раніше BitukMedia, японське агентство з науки та технологій повідомило про початок випробувань кібернетичного аватара (CA) людини. Він дозволить власнику брати участь у важливих заходах та спілкуватися з іншими людьми, фізично перебуваючи в іншому місці. Люди виходять за межі своїх фізичних та когнітивних обмежень, – кажуть розробники.