Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

День Збройних Сил України: про війну, що змінилося на фронті та фотографії рідних біля серця

Важливо

Страх допомагає вижити на війні. А “мемчики” із Facebook розбиваються об сурову реальність, коли зустрічаєшся із ворогом.

Про те, як військові використовують білий фосфор та завжди закінчується трагічно на війні розповів в інтерв’ю BitukMedia український захисник Іван із позивним “Музей”.

Іван розповідає, що пішов до ТрО ще до війни. 24 лютого він одразу потрапив на службу. ТрО мала бути задіяна та тих територіях де вона формувалася і мала допоможіні функції, як-то стабілізаційні заходи в АТО і ООС. Не було передбачено бронехетніки для тероборони. Але з початком повномасштабної війни загони ТрО отримують такі ж задачі, як звичайна піхотна рота, розповідає Іван.

“Усі частини територіальної оборони на 99% скомплектовані із добровольців. І якщо підрозділ підготовлений правильно, різниці за рівнем мотивації і стійкості із кадровими частинами небагато”, – розповідає військовий.

“Не може 50-річний дядько із гранатометом бігти так же швидко, як 30-річний контрактний-десантник. Але бажання, злості, стійкості можемо ще й відсипати”, – каже Іван.

Підпишиться на канал @BitukMedia аби не пропустити нових цікавих гостей

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі