Site icon Bituk Media

Сяє, як 22 роки тому – визначили найстарішого собаку світу

Фото: Alex Wolf

22-річного Джино визнали найстарішим собакою світу за версією Книги рекордів Гіннеса. Американець Алекс Вульф із Каліфорнії взяв його із притулку, коли був студентом. Каже, що Джино блискуче сяє, як і 20 років тому.

Історію дружби розповідає Today.

Алекс сам вражений тим, що провів із Джино разом більшу частину свого життя. Але каже, зрозумів, що домашня тварина – це обов’язково відданість на все життя. Зараз Алексу 40 років.

Джино народився 24 вересня 2000 року. Йому було два роки, він жив у притулку і мав кличку Пі Уі, коли туди прийшов другокурсник із Університету Колораду у в Боулдері – Алекс. Із ним було його двоє сусідів по кімнаті. Алекс хотів великого пса, але друзі переконали, що Пі Уі – це саме те, що їм треба.

Фото: Alex Wolf

Друзі дали собаці нову кличку – Джино і забрали додому. Хлопці були екстремалами – каталися на скейті та сноуборді. Джино зі своїм незалежним характером чудово вписався у їхню тусовку, пригадує Алекс.

Коли випадав сніг, Джино бігав по снігу на задньому подвір’ї, а коли приходили гості, любив ховатися під журнальним столиком і слухати розмови.

“Він був одним із пацанів”, – описує Алекс те, як Джино органіно вписався у їхню тусовку.

На літо Алекс відвіз Джино до своїх батьків – аби не відволікатися під час екзаменів. І там собака навчився валятися на сонечку та і взагалі – жити як справжній селебриті, бігаючи величезному задньому подві’рю, забігаючи на поля для гольфу у люксовому готелі La Quinta та катаючись в машині, висунувши голову із вікна.

Фото: Alex Wolf

Алекс каже, що Джино був з ним під час усіх важливих моментів життя – переїзд на власну квартиру після випуску, роботи ріелтором, купівлі власного будинку, знайосмства із нинішньою дівчиною Рейчел та коронавірусного карантину. Рейчел обожнює Джино.

Фото: Alex Wolf

А минулого тижня собаку визнали найстарішим у світі.

Алекс каже, що він веселить їх із Рейчел постійно.

“Він світиться своєю самовпевненістю, як і десятиліття тому”, – каже чоловік.

Попередній рекордсмен, чихуахуа Тобікейт, досі живий. Його визнали найстарішим собакою у квітні цього року. Йому 21 рік.

Як повідомляло BitukMedia, cобаки відчувають, коли людина стресує і реагують на це, підтвердили вчені з Королівського університету Белфаста. Саме цим можна пояснити психотерапевтичний ефект домашніх улюбленців на своїх господарів.