Site icon Bituk Media

Ані велосипед, ні автомобіль – на дорогу виїжджає дивакуватий “Трабіциклі”

Жольт Санісло та його "Трабіциклі". Фото - borsonline.hu

Чудернацький велосипед з деталей ретроавтомобіля зробив угорський винахідник Жольт Санісло. “Трабіциклі” – так називається його двоколісний винахід. За останній рік чоловік продав вже шість своїх велосипедів.

Про це розповідає Wane.

За основу Санісло взяв звичайний велосипед та приладнав до нього кузов з крил малолітражки “Трабант”. Йдеться про автомобілі, які випускали у Східній Німеччині у 1957-1991 роках.

“У мене вдома був велосипед, який я використав за основу. А потім я придбав підкрилки “Трабанта”, передні і задні. Спочатку я просто приміряв їх, придивлявся, а потім почав прилаштовувати крила до самого велосипеда”, – розповідає Санісло.

Санісло приварив металеві ребра на стандартний велосипед і приладнав зверху зовнішній кузов “Трабанта”. В хід пішли чотири крила східнонімецького автомобіля та по одному з передніх та задніх ліхтарів.

Перший робочий прототип “Трабіциклі” був готовий приблизно за три тижні. Два з них чоловік витратив на ретельне фарбування.

Машина важить близько десяти кілограмів. Це робить її трохи важчою для їзди, ніж «звичайний» велосипед. Не полегшує їзди й довга рама – треба звикнути.

Новим творінням можна безпечно керувати, їздити та гальмувати.  Якщо виникнуть якісь механічні проблеми, наприклад, розрив ланцюга, кришку  може легко зняти одна людина без будь-якої сторонньої допомоги.

Але на відміну від звичайного велосипеда, “Трабіциклі” має світлодіодні фари з можливістю регулювання кольорів, а музику забезпечує вбудований динамік. Обома функціями можна керувати за допомогою Bluetooth.

У своєму повсякденному житті чоловік проєктує та виготовляє складські системи зберігання та сталеві конструкції. Створення двоколісних дивацтв — це більше про його творчу реалізацію. 

Чудернацький транспорт Жольта Санісло. Фото – egerhirek.hu

“Я будую те, що всередині мене, те, про що я думаю. Я не хизуюсь. Мені не байдуже, чи зможу я щось побудувати. І дуже важливо, щоб те, що я створюю, робило людей щасливими. Якщо я бачу посмішки і щастя, це дуже добре. Найкращий відгук, який я отримую від людей, це те, що я трохи хворий. Для мене це комплімент”, – каже Санісло.

І хоча винахіднику, за якого словами, нібито байдуже, чи матимуть його трабіцикли комерційний успіх, за рік він продав вже шість таких велосипедів.

Після народження “Трабіциклі” він вирішив, що настав час експериментувати з більшими транспортними засобами. Нове його дітище – дивовижний скутер. Він виготовлений з мопеда чеської марки Jawa Babetta та деталей німецького автомобіля Wartburg. Між іншим, цілком функціональний.

“Я завжди мотивований створювати те, чого ніхто інший не робить. Я можу зробити щось схоже на інший винахід, але це все одно буде чимось унікальним із оригінальними рішеннями, яких ні в кого немає. Мені здається, я просто хочу довести, що здатний втілювати свої ідеї в життя”.

Наразі угорський майстер планує створювати транспорт, використовуючи деталі інших вінтажних автомобілів.

Як повідомляло раніше BitukMedia, британський винахідник знов домагається визнання Книги рекордів Гіннеса. Цього разу за електроскутер завдовжки 6.7 м. На думку Кевіна Нікса, його скутер є найдовшим у світі.