Site icon Bituk Media

Велосипедист проїхав 1,5 тис. км заради круасанів – що у них особливого?

Фото: Фредерік Руа

Бельгієць Альберт ван Лімберген проїхав на велосипеді 1,4 тис. км заради круасанів. На поїздку від домівки у місті Льєж до пекарні Boulangerie Roy Le Capitole у французькій Ніці він витратив 12 днів. У рецепті круасанів, заради яких була мандрівка, використовують унікальну лаванду.

Про це повідомляє CNN.

Пекарня Boulangerie Roy Le Capitole, якою володіє Фредерік Руа, знаходиться на другій лінії Середземного моря. У своїх круасанах Руа використовує лаванду, яка росте на високому вапняковому плато Лазурного берега. На ній робиться водяний настій, а потім на ньому замішується тісто. Зверху їх покривають харчовим барвником, аби надати легкого лавандового кольору.

Круасани у Руа виходять легкі, мов пушинка, тісто має нотки аромату горіхів. У нього кладуть тільки справжнє несолоне вершкове масло. За день у пекарні Руа можуть спекти 1,2 тис. круасанів. На виготовлення кожної партії іде три дні. Пекарі працюють шість днів на тиждень починаючи із 4:30 ранку. Руа не використовує жодних заморожених напівфабрикатів, усе свіже.

Фото: Frederic Roy

“Деякі пекарі насправді ніколи у своєму у житті не готували круасани. Я ж хочу, щоб мої клієнти були впевнені у тому, що вони купують”, – каже власник пекарні. Він відкрив її близько 2,5 років тому.

Окрім лавандових, він випікає круасани і з іншим наповненням – фісташковим, шоколадно-банановим та малиновим.

Альберт планував мандрівку до Boulangerie Roy Le Capitole з початку 2021-го. Його друзі, які відпочивали в Ніці, передали контакти Ван Лімбергена Фредеріку і чоловіки спілкувалися телефоном. Але мандрівка затримувалася через “ковідні” обмеження. Тож як тільки з’явилася можливість, бельгієць сів на велосипед і вирушив.

Фото: Albert Van Limbergen

Із собою Альберт взяв лише намет, спальний мішок, інструменти для ремонту велосипеда, змінний одяг і 7 літрів води. Потім одягнув шльопанці – і почав крутити педалі.  Удома він покинув ферму із безхатніми тваринами, яких врятував раніше, великою кількістю коней, котами, собаками і рибками. За цим усім погодилися приглядати друзі.

Ван Лімберген виїхав з дому 28 червня, а прибув до пекарні 12 липня.  Фредерік знав про мандрівку і зустрів велосипедиста на порозі разом із своєю дружиною Катею та групою цікавих французів.

Альберт каже, що він несамовито обожнює лаванду – смак, запах і кольори лавандових полів. Тож коли він одного дня побачив у новинах, що є єдина пекарня, яка випікає лавандові круасани, вирішив її відвідати.

“Коли я побачив сюжет, я зрозумів, що у мене з’явилася причина відвідати Францію”, – розповідає ван Лімберген, який є колишнім велогонщиком.

Він їздить час від часу до Франції, але йому для цього потрібна вагома причина. Наприклад, чоловік їздить у французьке місто Валлон-Пон-д’Арк поїсти лавандового морозива у кав’ярні Ardèche . Однак вперше в житті Альберт поїхав за новим лавандовим смаком на велосипеді.

Для порівняння – від польської Варшави до Харкова – 1,3 тис. км.

Назад Альберт проїхав лише 70 км, а потім його підібрали друзі на авто і відвезли назад у Бельгію.

Як повідомляло раніше BitukMedia, винороб із італійського міста Реджо-Емілія на ім’я Тулліо Масоні вирощує виноград на даху старовинного будинку XVI століття. Отримане вино продає по €5 тис. за пляшку. Каже, що це – витвір мистецтва і просить не пити напій, а говорити про нього з друзями.