Site icon Bituk Media

Досвід крізь сльози – російське вторгнення створило нову реальність в Польщі

Фото: Генштаб ЗСУ

Війна в Україні і загроза військового вторгнення із території Білорусі створили геть інші реалії у Польщі.  Варшава зараз готується до можливої війни і озброює свою армію.

Про це в інтерв’ю BitukMedia розповів відомий польський журналіст Михал Кацевич.

“Війна в Україні і ситуації на кордоні з Білоруссю створили геть інші реалії. Раніше планувалася закупівля винищувачів F-35 у США. Тепер планується придбати і танки “Амбрамс” – перша партія приїде уже в цьому році. Також будуть надходити дуже сучасні танки і літаки із Південної Кореї”, – розказав журналіст Кацевич.

Він нагадав, що Польща багато зброї передала Україні – танки, гаубиці, самохідки “Краби” і “Гвоздика” та інші. Тому має бути баланс, аби це не ослабило польські збройні сили, каже він.

“Ми враховуємо опит війни в Україні. Хоч це відбувається і крізь сльози. У цій війні найважливішою виявилася самохідна артилерія. Так же само безпілотники. Ми це будемо закуповувати і самі будемо виробляти”, – розповідає Кацевич.

Раніше у колонці для BitukMedia Мирослав Маринович  написав, що Україна зараз сильніше за будь-які інші країни долучається до розпаду росії. Він неминучий, але може бути небезпечним. Захід міг би подбати, щоб розпад росії був контрольованим, але він поки не готовий до цього.