Site icon Bituk Media

А тепер музика! Зображення телескопа Джеймс Вебб перетворили на музику (відео)

Фото - скрін YouTube

Команда вчених разом з музикантами перетворили знімки, отримані з космічного телескопа “Джеймс Вебб”, на музику. Допомогла технологія, що так і називається – озвучування даних. Тепер можна послухати як звучать дві туманності й одна екзопланета.

Про це повідомляє webbtelescope.

У NASA вирішили перетворити зображення Вебба на музику й для цього обрали три об’єкти, які потрапили в перший набір наукових даних космічного телескопа. Тепер можна почути, як звучать Туманність Кіля і Південна кільцева туманність.  А ще музику, яку створює спектральний аналіз атмосфери гарячого газового гіганта — планети WASP-96b, розповідає Фокус.

Кожен з цих унікальних музичних творів відрізняється один від одного. Якщо Туманність Кіля звучить легко та розслабляє, то звуки Південної кільцевої туманності більше нагадують саундтрек з фільму жахів.

За допомогою методу озвучування даних вчені змогли створити унікальні звуки кожного об’єкта, враховуючи різні параметри. Наприклад, зірки в туманностях видають звуки, які залежать від їхнього розміру, яскравості й віку.

За словами Квена Гарта з Інституту досліджень космосу за допомогою космічного телескопа, така космічна музика є ще одним способом отримання інформації про космічні об’єкти.

“Звуки кодують інформацію, таку як колір, яскравість, розташування зірок, а якщо говорити про спектр планети, то тут кодується інформація про її важливі складові”, — говорить Гарт.

Як повідомляло раніше BitukMedia, фахівці NASA оприлюднили опрацьований запис звукових хвиль від надмасивної чорної діри. Вона розташована на відстані 240 мільйонів світлових років від Землі. Звучить вона “моторошно”.