Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

З малюнками дружини “азовця” – в Україні вийшов комікс про захисників Азовсталі

Важливо

До 31-ї річниці Незалежності України журнал INKER випустив комікси про маріупольську Азовсталь під час війни. Графічні репортажі оповідають про українських військових, які захищали Азовсталь, та цивільних, які знайшли прихисток у багаторівневих підземеллях заводу.

Про це повідомляє НВ.

«Наші автори та ілюстратори вирішили ще раз нагадати українцям про тих, завдяки кому ми можемо бути вільними сьогодні», – йдеться в повідомленні редакції.

Третій номер журналу соціальних мальописів Inker складається з чотирьох репортажів.

“Я боротимусь за тебе” – історія кохання Катерини та Дениса “Редиса” Прокопенків. Ілюстраторка та дружини командира полку “Азов” особисто дала дозвіл редакції на використання її графічного стилю та мотивів художньої творчості. 

«Це історія кохання та відчайдушної боротьби дівчини за порятунок і свободу свого чоловіка. Боротьби, яка триває і досі», – йдеться в описі репортажу.

Ще одну розповідь, «Злітай в пекло і повернись», створено на основі розповіді учасника першої секретної операції з постачання допомоги та евакуації поранених з Азовсталі. Герой розповів, як його команда подолала 100 км над окупованою територією на гелікоптері на висоті п’яти метрів над поверхнею.

В основу репортажу «Тітка Суп» лягли спогади Наталі Бабеуш, вже легендарної працівниці меткомбінату, яка готувала їжу для дітей, які переховувались від російських бомб у підземеллях.

«Бомбосховище» – історія дружини азовця, яка два місяці переховувалась у бункерах заводу з чотиримісячним сином на руках.

Колись, у мирний час, журнал INKER, публікував комікси про події у світі та різні важливі соціальні теми. Нині ж, після повномасштабного вторгнення рф в Україну, в Inker заявили про перезапуск видання. Пообіцяли історії про Україну та українців. Першим став випуск про Маріуполь та людей, яким вдалося врятуватись з епіцентру бойових дій.

Як раніше повідомляв BitukMedia, в День Незалежності України гурт Kalush Orchestra оголосив про збір коштів на реабілітацію захисників «Азовсталі». Планували збирати по 24 грн з кожного українця протягом доби. На рахунок надійшло 5 млн грн.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі