Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

«Біле золото» – Закарпаття покриє потребу України у солі

Важливо

Закарпаття планує видобувати до 150 тисяч тонн солі на місяць методом підземного вилуговування. Першу партію отримають через півроку. Однак поки мова йде про технічну сіль для посипання доріг.  

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у Facebook.

На Буштинському соляному родовищі «виявили колосальний соляний пласт, котрий починається з 35 до 500 метрів», пише Микита. У вибодування інвестуватиме місцеве підприємство «Катіон Інвест». Для видобування солі побудують бурові свердловини.

«Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Зараз потреба країни в технічній солі – до 450 тисяч тонн на сезон», – написав Голова ОВА.

Виробництво столової солі з’явиться пізніше, після розвитку відповідної інфраструктури, додає Микита.  

Проблеми із постачанням солі в Україні виникли після акупації частини території південних та східних областей, зокрема міста Соледар, де знаходиться найбільший постачальник солі “Артемсіль”.

Як повідомляло раніше BitukMedia, мережа закладів швидкого харчування McDonald’s відновить свою роботу в Україні. Перші ресторани відкриються наново у Києві та на заході України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі