Site icon Bituk Media

Франція на Олімпіаді збиватиме дрони із лазерних гармат

Фото: The Defense Post

Міністерство оборони Франції планує збивати дрони за допомогою лазерної зброї під час Літньої Олімпіади 2024 року. Для цього під час урочистостей розвернуть новітню лазерну ППО HELMA-P.

Про це повідомляє CNN.

HELMA-P здатна як осліпити камеру безпелотника, так і «змінити його структуру», тобто завдати технічних пошкоджень. ППО може впоратися із дроном вагою від 100 грам до 25 кг. Міноборони Франції уже замовило один зразок для Олімпіади.

HELMA-P стріляє потужними лазерними променями, які здатні пропалити дірку у дроні або спричинити його перегрів, що призведе до вимкнення. Радіус дії установки – 1 км. І хоча одні експерти попереджають, що падіння дрона в натовп може травмувати туристів, інші заперечують – якщо дрон збити ракетами, уламки будуть значно небезпечнішими.

В будь-якому разі, таким чином Париж готується попереджати теракти на натовп – дрони можуть використовуватися і як камікадзе, і з метою відстежування цілі.  

Як повідомляло раніше BitukMedia, британська компанія QinetiQ розробила дрон із лазерним керуванням. Він здатен уникати традиційних систем протидії, які впливають на радіокерування чи GPS.